Generatia de dupa “Generatia de Sacrificiu”

Cred ca rolul generatiei noastre este de a intelege ca toate fiintele umane sunt oameni. De a intelege ca desi avem diferente, care de multe ori duc la conflict, la finalul zilei cu totii speram la ceva mai bun, cu totii vrem sa avem un loc sigur in care sa ne ducem viata.

generatia-mea-sunt-mandru-de-ea.-saraca

Ca “statutul” de om nu este dat de un guvern sau de o religie, si ca multe din conflictele pe care le intalnim si la care participam, chiar pasiv, sunt inutile.

Ca nu tarile, religiile sau nationalitatile sunt importante, ci modul d e a gandi, de a trai sau de a intelege.

Nu stiam ca exista atat de multi nationalisti romani, cel putin nu in lista mea de oameni de pe facebook. In acelasi timp, din proprie experienta va spun ca tot acestia sunt aceeasi oameni care zic zilnic ca Romania e o tara de rahat si ca daca vrei sa faci ceva nu stai in ea. Pai, hotarati-va. Fie e tara noastra si numai Romani™ au voie sa faca parte din ea, si toti Romanii™ sunt buni, fie e o Tara de Rahat™ din care trebuie sa “scapi” ca Ajungi Cineva™. Amandoua nu se poate. Fie suntem definiti doar de unde ne nastem sau de ce religie avem (si tinem cont ca In Vest™ majoritatea e protestanta, catolica sau nereligioasa), fie putem sa ajungem cat de sus putem, daca stim sa Ne Descurcam™.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s