Dragii moşului

De când voiam să scriu acest post numai eu ştiu. S-au întâmplat atât de multe de la ultimul post[pe care mă gândeam să îl continui chiar ziua următoare] încât nu am fost în stare să mai scriu ceva timp. Chiar şi acum se întâmplă ceva neobişnui, e 13:10,eu de obicei scriu seara.

Viaţa mea are noi parametrii, ca să spunem aşa. Nu ştiu dacă să mă bucur sau nu pe termen îndelungat. Dar ştiu că la moment îmi e bine 🙂 Asta contează.

Crăciunul, dragilor[voi cei <10 care chiar deschid pagina asta]. Vine. Sărbătorile vin, sărbătorile vin… Ooo da. Da, chiar vin. Asta înseamnă că în sfârşit vom avea ocazia de a intra în spiritul sărbătorilor! Ieeei, asta înseamnă că:
– Molurile vor fi pline de TOT FELUL de oameni, nu doar pipizte, pipitzi şi cei dependenţi de cumpărături, că deh, vine Crăciunu, trebe să ne facem gigea şi să loăm[e intenţionat greşit] cadouri pentru cei pe care îi iubim ❤ <3<3<3<3[Pisicutza_69, Baietzelu_mumos_pupikt, stalone2009 şi alţii, că doar  iote ce mumoşi sunt în puozele de pe hai5 şi acum ştim că sunt cool că sunt teens[adică au 13 ani] şi că le stă bine la bustu gol[fie ei băieţi] sau în sutienu lu mama[dacă sunt fete]] .
-Se iau cu asalt cele 5-6 pationare din Bucureşti de maxim 100 mp cu TOŢI bucureştenii care s-au dat în viaţa lor pe role. Asta înseamnă cozi interminabile şi picioare care miros nu prea frumos. Şi mai ales noile trenduri de patinoare din mol. Ultimul mol – dezamăgire uriaşă, mai ales la patinoar.
-Unirii o să fie mai plin ca oricând că deh, avem puţină vacanţă, hai să ne întâlnim toţi acolo. Bine că nu mai sunt brazi uriaşi.
-Se aprind luminiţele de Crăciun de pe Magheru[aceleaşi ca anu trecut că ie criză]
-Mergem la târguri de cadouri
-Crăciunul şi Revel[ion]ul: ne îmbătăm ca porcii şi băgăm în noi la fel de mult. Că doar o dată vine 25 şi 31 decembrie, nu?

Da, tipic revelionul şi Crăciunul românesc. Nici măcar ipocrizie nu cred că se poate numi. Ce înseamnă Crăciunul cum e la TV? În filme şi tot restul? Să fim mai buni , să iertăm, să dăm celor nevoiaşi. Ce înseamnă Crăciunul în realitate? Moş Crăciun cu cadouri gen maşină, TV şi alte chestii[în ziua de azi pentru cei care îşi permit]. Coca Cola. Da, cât mai multă. Ieşit cu prietenii în baruri. Crize de timp din cauza cadourilor. Multe, multe nimicuri materiale. Şi eu sunt materialist, dar pot să visez.

Crăciunul AR TREBUI să fie frig şi zăpadă, şi bătăi cu bulgări cu prietenii după care mers undeva şi băut o ciocolată sau un ceai cald[de preferabil la unul din voi acasă, nu în localuri]. Sau mers la munte şi dat pe pârtie şi mers la o cabană izolată unde arde focul în şemineu şi unde poţi să te usuci doar ca să mai ieşi o dată să te faci leoarcă la loc. Sau dacă vrei şi poţi să mergi la mare şi să vezi marea aşa cum e ea iarna, supărată că nimeni nu o bagă în seamă, iar tu să îi spui că o cunoşti şi că iată, ai venit aici doar pentru ia, şi să staţi împreună şi să povestiţi de stele şi de nisip şi de scoici şi să faceţi glume cu guvizi şi cu fulgii de nea. Sau dacă stai în orăşelul ăsta cu 1 milion de oameni, FII DIFERIT. FĂ cadourile, nu le cumpăra. Un cadou nu este neapărat ceva fizic, dragilor. Nu trebuie să dai 20 de milioane ca să faci cuiva un cadou care să îl bucure. O simplă îmbrăţişare, un cuvânt de bine, chiar un zâmbet poate fi un cadou, care poate face ziua cuiva.

Fugiţi, zâmbiţi, bucuraţi-vă de viaţă, cântaţi dacă asta vreţi, su ţipaţi în stradă “Sunt fericit!” sau “Îmi place shaorma” sau absolut orice vreţi voi, cât timp vă place. Cred că mai degrabă expresia potrivită ar fi…Trăiţi. Cât mai puteţi. Faceţi tot ce vreţi, să nu vă pese de ziua următoare.

 

Wiz out.

 

P.S.1:  Simt că am uitat ceva

P.S.:2: Ce bine ar fi dacă mi-aş asculta singur sfaturile.

Advertisements

4 thoughts on “Dragii moşului”

 1. Craciunul nu e cola. Craciunul e vinul fiert. Si turta dulce. Si certurile legate de impodobirea bradului :). Si mirosul de brad, nu de plastic. Si mersu 6oo km pana la bunici. Si Valea Oltului inghetata. Si luminitele din Baia Mare, aceleasi din ultimii 3 ani. Si sa te incalzesti ascultand The Doors, in mijlocul unui oras pustiu, in timp ce stii ca ai tai aranjeaza cadourile sub brad, chiar daca ti-au zis ca nu mai primest nimic:). Si sor-ta care vorbeste cu prietenu la telefon. Si vin fiert cu scortisoara. Si turta dulce. Si dorinta sa fii in Bucuresti, cu voi, nu in Baia Mare, cu ei. Si.
  Craciunul e multe lucruri. Si nici unul. Ca deh, everybody`s different:). And that`s the fun of it.
  Acum ma duc sa ma schimb. Ma vad cu tine in 3 minute sa te ajut la mate:)).
  Am zis.
  O zi faina:))

 2. “Still xmas is a good time with all those presents and good food and i hope
  it will never die out or at any rate not until i am grown up and hav to
  pay for it all.” Geoffrey Willans, Ronald Searle-“How to be topp”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s