Dragoste şi romantism

Acum, nu ştiu dacă titlul se va potrivi sau nu, dar aşa scrie pe ecranul telefonului meu. E o temă despre care vreau să scriu cam de la începutul anului sau chiar înainte de asta. De ce e pe ecranul telefonului? Pentru că, pe vremuri, acum ceva timp adică, îmi scriam ideile la “note”, în memoria telefonului, pentru că aveam multe idei de scris pe blog. Am o opţiune drăguţă pe Sony Ericssonu meu care mă lasă să îmi pun notele deasupra wallpaperului, aşa că am folosit-o ca să nu uit că trebuie să scriu. Cum ziceam, “dragoste şi romantism” e acolo de mult timp, aşa că nu voi schimba titlul. La moment mai am 2 titluri scrise sub acesta, poate voi scrie cândva şi despre ele.

Revenind la titlul de faţă…Ştiu o persoană căruia nu îi place cuvântul dragoste. De ce, nu ştiu. Aş presupune că are ceva de-a face cu trecutul ei, dar nu voi specula, pentru că nu e drăguţ. Poate am să o întreb cândva, şi poate îmi va răspunde sincer. Asta e problema cu cuvintele. Nu mai ţin minte dacă am mai scris despre asta… Brb – îmi citesc ultimele posturi. Ok, aparent nu am mai scris despre cuvinte până acum. Ciudat…Înseamnă că am vorbit cu multe persoane despre ele. Cuvintele…sunt baza societăţii în care trăim. Cu ele se obţin multe. Mai ales de către persoane care nu au decolteu. Cuvintele pot clădi multe, pot aduce multe, pot crea…Dar pot şi distruge, pot răni. Ca să citez pe cineva, poţi omorî cu cuvinte. Mai mult sau mai puţin literal. Există şi un citat interesant…Pana e mai ascuţită decât sabia. De multe ori e adevărat.

Mi-a plecat Bocu 😐 În traducere: a ieşit un prieten de-al meu de pe internet, cineva cu care aveam o conversaţie interesantă şi oarecum pe domeniul acestui post. Oamenii comunică prin cuvinte. Ar trebui să comunice şi prin limbajul corpului, respectiv prin priviri corelate cu gesturi fizice, dar sunt prea puţini cei care înregistrează mişcările inconştiente ale celelaltei persoane şi mai puţini cei care şi reuşesc să le înţeleagă corect. [Ah, Boulevard of Broken Dreams. Coloana sonoră e ok până acum.] Deci, cuvintele. Când te întâlneşti prima dată cu cineva, dai, în general mâna. Dreaptă,pentru cei care ştiu la ce mă refer[doar 1-2 persoane, stai calm, cititorule, nu eşti discriminat]. Dai mâna şi îţi spui numele. Cam aşa începe orice relaţie. În cazul fetelor se pupă pe obraz. O chestie care mă scoate din sărite şi pe care o văd la aşa-zisul pupat între fete este faptul că multe au luat ideea din filmele americane de a nu se pupa propriu-zis, ci, mai degrabă, de a pupa aerul de lângă urechea nefericitei sau nefericitului cu care se “pupă”. De ce, nu înţeleg, dar, mă rog, fac cum vor. Cine suntem noi să judecăm că un gest ce ar trebui să fie de prietenie s-a transformat într-unul pur…de faţadă 🙂

Doamne, că bine zicea cineva că ştiu să schimb subiectul. Din păcate acum nu mă avantajează. Felicitări dacă ai citit până aici, cititorule:) Keep going. Şi după ce îl[o să folosesc doar “îl”, nu “îl/o” pentru că sunt prea obosit să scriu de o mie de ori asta. El, omul] cunoşti, la ce te uiţi? La cum arată, nu? Iegzact. Nu zice că nu, e instinctual să vrei să vezi cu cine vorbeşti. Eventual, după ce îl vezi, ajungeţi să vorbiţi chestii mai interesante, mai profunde sau despre ultima melodie a lu Salam, după caz. Ajungi să vezi că are nişte idei interesante, care îţi plac sau care coiincid cu ale tale. Te şi face să râzi. Ce chestie, nici el nu crede că există japonezi deştepţi[Patricia, sau oricine, e o referire, nu e nimic discriminatoriu, e doar o referire la un banc. Don”t kill me]. I se pare amuzant că pentru canibali o femeie gravidă e ca un Kinder cu surprize. Şi face nişte gropiţe când râde care sunt foarte chiut. Şi ar vrea să ştie cu ce se mânâncă masoneria, aşa că îţi promite că o să se uite la “Digital Angel”. Sau măcar va citi rezumatul de pe IMDB. Ieşiţi la un suc amândoi. Ajungeţi undeva romantic sau pur şi simplu vă uitaţi unul la altul şi vă fixaţi cu privirea, ajungeţi eventual să vă sărutaţi. Ce chestie, stabiliţi că sunteţi împreună. Acum, mai există înainte de sărut şi ţinerea de mână, un gest care mi se pare simplu şi care spune multe, dar peste care se poate sări în general. Mulţi nu au curajul să o facă. Deci, sunteţi împreună. Vă plimbaţi, vă sărutaţim totul pare roz. Ajungeţi la un moment dat la unul din voi acasă sau într-un spaţiu mai intim, cu timpul se întâmplă mai multe între voi.

Nu voi continua mai mult de atât pentru că sunt destul de multe dezvoltări şi pentru că am ajuns cam unde trebuia să ajung cu ideea. O relaţie. Cam asta am descris mai sus. În mare, început şi dezvoltare. Ştiu, puteam să scriu mult mai siropos, mai visător, dar nu ăsta este scopul meu în postul ăsta. De ce se întâmplă lucrurile de mai sus? E o întrebare pe care mi-am pus-o de multe ori. De ce ne place cineva, iar altcineva nu?[mă refer la sexul opus, nu pentru că discriminez ACCEPTul, ci pentru că mie îmi place sexul opus]. De ce ajungem să visăm pe cineva care am decis că ne place? De ce atunci când încercăm să spunem cuiva că ne place, vedem tot felul de semne pe care altfel nu le-am vedea, de exemplu, în cazul meu nori în formă de inimioară[jur că aşa arătau în ziua aia] sau auzim o melodie cu mult subînţeles sau mici subtităţi în ceea ce zice, sau tot aşa?  De ce ne simţim ciudat când vedem acea persoană cum face gesturi mai tandre către altcineva de acelaşi sex cu noi? Şi încă n întrebări,cu unul sau mai multe răspunsuri.

La ceea ce vedem şi ce auzim răspunsul este imaginaţia de multe ori. La restul întrebărilor…mulţi ar spune dragostea. Dar ce este dragostea? De ce suntem atraşi de unele persoane? Dragostea…nu are o definiţie exactă. Este diferită pentru fiecare. Mai demult am încercat să aflu de la jumătate din lista mea de mess ce este dragostea, am întrebat persoanele cele mai diferite între ele, în speranţa că îmi voi putea formula eu un răspuns luând ceea ce credeam eu din răspunsurile lor. Am auzit că dragostea este multe lucruri, nu mai ştiu acum care erau, dar ştiu că niciuna nu se potrivea cu ce aş fi simţit eu că este dragostea. Dragostea, dacă există, eu nu o pot descrie[exprimare a la Poliţist Adjectiv]. Este fluturaşi în stomac[sunt conştient că fac greşeli de scriere, sunt intenţionate]. Este sentimentul ciudat pe care îl ai atunci când te uiţi în ochii ei şi pare că vei cădea în ei, că se adâncesc încât să te cuprindă şi pe tine şi pe gândurile tale şi pe lumea înconjurătoare, când te uiţi în ochii ei şi nu îţi poţi lua privirea. Este atunci când tragi aer în piept pentru că ai uitat pentru o clipă să respiri[atâââât de Twilight like]. Este ciocolată.

Este ciocolată. Vreau de atât de la începutul postului să scriu asta XD. Unii spun că dragostea nu există. Asta e. Suntem diferiţi. Toţi.

Urmează şi partea a doua pentru că asta e oricum prea mare. Curând.

Wiz out.

Disclaimer: de-a lungul postului am folosit extrem de multe paranteze. De ce? Pentru că ăsta este poate cel mai personal post de pe blogul ăsta, deci are de-a face cu mine şi cu persoanele care m-au influenţat cândva sau care mă influenţează. Boc, Patricia, sunt nume adevărate, nu le voi schimba. În rest sunt multe aluzii la întâmplări în care alţi cunoscuţi se vor regăsi pentru că probabil au fost acolo sau le-am povestit despre asta. Nu este un post despre o singură persoană cu care am legătură, este un post despre mine. Nu vreau să fac mişto de nimeni, vreau să îmi spun părerea, aşa că nu ai de ce să te superi, cititorule. Sper să te regăseşti în ceea ce scrie mai sus, dacă nu, înseamnă că trebuie să te întâlnesc şi să te cunosc XD Aştept comentarii. Felicitări celor care au stat să citească tot.

Advertisements

6 thoughts on “Dragoste şi romantism”

 1. As vrea sa iti spun ceva… Demn de spus. Nu stiu daca o sa mearga.
  Iti spun ca totul este in detalii. In priviri si in buze. Cele doua combinate [da, e un semn in momentul in care te trezesti holbandu-te la buzele ei].
  Iti spun ca love is not just a four letter word [cliseele sunt acceptate pentru ca sunt intelese].
  Iti spun ce ai spus tu: o relatie nu trebuie sa inceapa cu sex [dar se ajunge la asta].
  Nu am avut ceva demn de zis. Desi am zis ceva.
  Asa ca o sa iti spun asta: http://www.youtube.com/watch?v=IIP8UDdg7Es&feature=related

 2. Randy Marsh: When a man and a woman fall in love, the man puts his penis in the woman’s vagina. It’s called lovemaking and it’s part of being in love.
  Token Williams: And when the woman has four penises in her at the same time, then stands over the men and pees on them, is that part of being in love too? Five midgets, spanking a man covered with 1000-isles dressing. Is that making love?
  Token’s Dad: Jesus, what kind of porno was that?
  Gerald Broflovski: It was “Backdoor Sluts #9”.
  Token’s Dad: Oh Jesus, not that one!

  1. Primii 5 termeni care imi aduc oameni de pe motoarele de cautare:
   caută Vizualizări
   red alert 2 130
   desene animate 111
   golf 5 tunat 106
   gti racing 104
   visuri vise 95
   Ultimul e singurul care chiar imi place 🙂

 3. Cică dragostea este când un perete îi spune altui perete “ne vedem la colţ”. 🙂 Şi mi-am amintit şi de o discuţie din Love Story, pe care voi încerca să o reproduc cât mai exact:

  Oliver: “How can you?”
  Jane: “How can I- what?”
  O: “How can you see me as I am and still love me?”
  J: “That’s all about, preppie.”

  mda, sunt fată şi îmi plac “siropismele”. Mai că mi-e ruşine cu mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s