Magie

Sunt mai multe pe ordinea de zi. Trebuia să scriu acest post de miercuri, acum e luni, deci a trecut ceva. Ce s-a întâmplat miercuri? It’s Orange Wednesday, deci am fost la film. Am văzut ultimul Harry Potter. Dacă tu, cititorule, crezi că Harry Potter nu merită văzut nici măcar din punctul de vedere al unui simplu film, te rog să dai mai jos, poate găseşti ceva şi pentru tine.

Cum ziceam, am fost la HP6. Este de departe cel mai bun film din serie din punctul de vedere al efectelor, şi al doilea cel mai bun din punctul de vedere al cât de multe lucruri din carte au intrat în film, lipsesc doar 2 faze care ar şi-ar fi avut locul în film, dar nimic critic cum era în celelalte filme. Oricum, foarte bun filmul, vi-l recomand dacă nu aveţi ce face vineri seara şi staţi în faţa calculatorului. Îl puteţi down…împrumuta de la diverta sau ceva de genul ăsta, nu sunt obişnuit cu filmele împrumutate, eu le văd doar la cinema sau pe calculator de la ,,prieteni”[din alte ţări, li se spune peeri, dar cui îi pasă].

Harry Potter te duce inevitabil cu gândul la magie. Singurul spoiler pe care o să îl dau în postul ăsta pentru cei care nu au citit cărţile este că la un moment dat apare o tipă, Hermione, care stă pe scări şi ,,invocă”, creează, nişte mici bufniţe sau ceva de genul ăsta, oricum nişte păsărele care dansau pe deasupra ei. Voiam de mai mult să scriu despre asta, şi iată că am găsit motivul în HP6.

Magia, dragă cititorule. Mai există, nu mai există, cum rămâne cu ea? A fost demult pierdută în negura timpului, în vremurile medievale, nu a existat niciodată sau există şi în ziua de azi? Părerea mea e că, la fel ca şi natura, magia, în anumite limite, există şi în ziua de azi. Nu ştiu neapărat dacă în măsura în care să faci lucrurile să plutească cu mintea sau să ridici morţii[oh, the good old necromancy], dar există. Ştim că putem crea. Nu să facem păsări adevărate, dar putem să le desenăm, să le descriem, să le simţim. Nu putem să salvăm pe cineva care e pe moarte sigură, dar îi putem alina suferinţa. Nu putem să vedem în mintea cuiva, dar putem să întrebăm, să ne interesăm şi să aflăm mai mult sau mai puţin[sau cu ceva chimie să facem serul adevărului, ştiu că există dar nu mai ştiu cum se numeşte acum, chimiştii să iasă la raport].

Suntem nişte proşti pentru că nu ne dăm pe deplin seama de asta, de faptul că noi, cu puterea minţii mai puţin dar cu cea a sufletului putem face lucruri magice, putem să creem şi să distrugem lumi, atât pe hârtie cât şi în viaţa de zi cu zi, putem să distrăm şi să întristăm, putem să…să facem atât de multe, cititorule, doar că nu ştim. Încet, încet, pe măsură ce creştem, ne asaltează grijile şi lucrurile rele din lumea maşinilor de lângă noi, şi încercând să scăpăm mai rău ne afundăm în ea, cu cât încercăm să devenim mai competenţi în ea, în lumea aşa zisă ,,reală”, adică aia care aduce mult râvniţii bani, cu atât devenim mai incompetenţi în lumea noastră interioară, în ceea ce vrem cu adevărat, în visele noastre.

E greu să păstrezi o balanţă şi să nu te duci spre lucrurile materiale, dar un singur lucru,dacă trebuie să te agăţi cândva de ceva, cititorule, adu-ţi aminte de un singur lucru care este atât de magic încât te poate salva într-o zi, te poate salva din prinsoarea lor, din comunitatea de vise sfărâmate:

zâmbetul. Magic, dar simplu, şi atât de multe lucruri pe care le poate evoca. Zâmbetul cititorule. Cu ,,z” de la zână.

Wiz out.

Advertisements

6 thoughts on “Magie”

  1. Un post de care chiar aveam nevoie…Iti multumesc!
    It multumesc ca mi-ai amintit uneori gandurile pot schimba totul.

  2. intr-adevar oamenii se pierd usor pe ei insisi printre lucruzile care-i inconjoara… de aceea e bine sa ni se mai aduca aminte din cand in cand sa zambim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s