Ghici ciupercă ce-i

Dacă nu v+aţi prins despre ce urmează să vorbesc apăsaţi ctrl+w şi în spaţiul gol de dedesubt va apărea răspunsul

Aşa, deci, bisericuţele… Comunităţi mici şi/sau selecte din cadrul unei comunităţi mai mari. De obicei grupuleţele astea destramă în timp grupul mai mare, chiar dacă se presupune că e unit. Unde putem să găsim aceste aparente anomalii ale societăţii în care trăim? Răspunsul este peste tot, începând cu şcoli, licee, continuând la facultate, loc de muncă. Bisericuţele sunt grupurile alea care stau undeva şi vorbesc, şi dacă te duci pe lângă grup nu te văd, în schimb dacă e doar 1 pers din grup e totul foarte ok.

De ce există bisericuţele poate vreţi să întrebaţi, sau poate nu. Oricum o să răspund. Bisericuţele se formează în jurul unei arii, unor preferinţe, unor grupuri de interese sau, după caz, de dezinterese. O să spuneţi că băi, până acum se definea prietenul aşa. Eu o să spun că da, dar prietenul după ce nu mai vb cu el o perioadă de timp, tot o să vb cu tine şi o să fie ok, prietenii din clică[bisericuţă] îşi găsesc pe alţii după un timp de aşa zisă singurătate, iar dacă te întorci e foarte probabil să nu te mai bage în seamă pentru că s+a schimbat.

Fenomenul în sine este destul de tâmpit, pentru că nu ar trebui să fie, în opinia mea. Este un fenomen care creează iluzii şi care destramă comunitatea în care s+a format. Chiar dacă ai anumite pasiuni sau, dimpotrivă, amunite lucruri[persoane] pe care nu le placi nu înseamnă că trebuie să stai cu anumite persoane pentru acele lucruri, pentru că poate sunt şi multe lucruri pe care nu le aveţi în comun.

Când bisericuţele apar într+o comunitate, este bine să existe cineva care să realizeze acest lucru şi să încerce să îl înrdrepte, pentru a reface comunitatea, dacă nu la un nivel superior celui iniţial, atunci măcar la cel iniţial. Bineînţeles acei oameni ar trebui să fie un fel de ,,vedete” ale comunităţii pentru ca toate persoanele să le asculte.

În final, pentru că nu prea mai am alte idei, bisericuţele ar trebui tăiate din faşă, sau chiar dinainte. Vorbiţi cu toată lumea, nu ştiţi de unde poate sări o persoană cu care să te înţelegi foarte bine.

Wiz

Advertisements

One thought on “Ghici ciupercă ce-i”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s