Acoperire

În viaţă, un om trebuie să poarte cel puţin 3 măşti ale personalităţii, cel puţin aşa am observat.

O mască pentru străini, orice fel ar fi ei, chiar şi viitori prieteni. Masca asta trebuie să arate tot ce are interesant respectivul individ, lucruri care i+ar face pe ceilalţi să îl admire, respecte chiar, lucruri care i+ar determina pe străini să mai vrea să stea cu invidid, dacă şi numai dacă acesta vrea.

A doua mască, masca pentru prieteni, poate şi familie, este masca prin care îţi exprimi de multe ori multe sentimentele aşa cum sunt ele, cum le+ai simţit, dar de şi mai multe ori exagerate, ca să îţi conturezi personalitatea în ochiii celor care te privesc. Este poate masca cea mai publică, pe care o poartă cei mai mulţi oameni cunoscuţi cercurilor tale.

Şi ultima mască[scuzaţi cacofonia] este… ei bine nu este. Este masca ta, eşti tu, personalitatea ta, cea reală, eşti tu cel real care simţi tot ce simţi şi care înţelegi lucrurile aşa cum le înţelegi tu, nu mai încerci să fii cineva. Ei bine, poate nu chiar cineva anume, dar nu mai încerci să accentuezi anumite aspecte ale tale. Asta ar trebui să fie singura ”mască” pe care ar trebui să o porţi, dar din păcate nu e aşa. De ce? În timp, omenirea a devenit din ce în ce mai umană, mai mincinoasă, mai trădătoare. Ştiu că sunt cuvinte mari, tocmai de aceea le folosesc în adevăratul sens al lor. Nu mai poţi spune adevăruri decât oamenilor în care crezi, şi de multe ori chiar şi ei te ”trădează”. În timp, oamenii au devenit din ce în ce mai introvertiţi, mai emo. Nu îşi mai exteriorizează sentimentele prin cuvinte. De ce? De frică, frica de respingere, chiar frica de sine.

Cineva mi+a spus odată că nu ar trebui să purtăm nici o mască. Sunt de acord, dar cum lumea e din ce în ce mai complexată şi mai respingătoare faţă de cei cu idei noi, trebui să porţi măşti ca să supravieţuieşti.

Wiz out.

Advertisements

One thought on “Acoperire”

  1. asa… ji aq… eu iti spun k nu toti au aceste masti… adik nu in felul in care ai zis tu… adik… pt necunoscuti… ascunsa ji atat…. fara calitati:)) pt prieteni cv mai deschisa:))) ji pt mn… ji doar mn =)) eu:P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s