To serve and protect!

Aşa cum poate ştiţi, titlul acestui post este jurământul pe care îl fac toţi poliţiştii/jandarmii în America. Nu ştiu dacă la noi există aşa ceva[la jurământ mă refer, nu la respectarea lui, acest post fiind încă un exemplu al opţiunii de mai târziu].

O altă seară frumoasă de iarnă, noi degerasem de tot, ne îndreptam spre magazinul Unirii pentru a găsi o sursă de încălzire[centrală sau nu]. Trecem frumuşel prin părculeţul din faţa magazinului, ne uităm cu mirare cum cam 3 miliarde de euro sunt dezmembrate frumos în circa o săptămână, bineînţeles, fiarele vor ajunge probabil la fiare vechi şi de acolo în buzunarul celor de sus sau al celor care l+au demontat atât de binevoitor.

Trecem pe lângă brad, ajungem pe aleea finală, în faţa noastră, la 100 de metri, trecerea de pietoni, the road to heat, când, mare ne e mirarea să vedem un nene care făcea shushu pe gardurile odată verzi de la parc. “Mai topea zăpada omu”, ne+am gândit. Bravo lui, şi aşa e prea multă. Nu contează că pe la Unirii se perindă mulţi străini, nu+i nicio problemă, la noi se practică.

Mai mergem 10 metri, ne mai îngheaţă câteva grame de sânge, ce vedem? 3 jandari stăteau şi bârfeau[probabil dimensiunea mică a dotării respectivului de mai sus, că prea erau prea bine+dispuşi şi nu făceau nimic] Mda, în gândul meu, nu se iau de aştia marii că topesc zăpada, da se iau de noi că aprindem artificii în parc.

Trecem mai departe, după încă 10 metri, ce vedem? O maşină de poliţie parcată exact pe trotuar, 2 Garci în ea, savurau cafeaua. Da, “prea rece afară, lasă+l pe ăla că la ce temperatură e, o sa îi ingheţe şi o să cadă, lasă+l să îşi facă nevoile”, cred că se gândeau domii.

Păcat băieţi, măcar aici unde e zonă centrală, că nu faceţi nimic. De aia stau hoţii şi acţionează atât de bine în România, că voi vă găsiţi mereu alte preocupări. Ţineţi+o tot aşa.

Wiz out.

Advertisements

One thought on “To serve and protect!”

  1. ai observat că majoritatea poliţailor sunt nişte graşi care tot ce ştiu e să bage în ei? mă gândesc cum or alerga ăştia :)) Hoţu domne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s